Dag2

4 september 2025 - Zoetermeer, Nederland

Gisteren in een volle albergue waar ,ik heb ze niet geteld, maar ik schat 100 pelgrims waren zijn we na een nacht slapen om 6uur opgestaan ontbijt was van half 7 tot half 8 een stoel om te zitten waren er niet dus op je beurt wachten

Om kwart voor acht vertrokken voor een wandeling met toch wel wat probleempjes ten eerste regende het tot de middag dus dat was niet zo fijn  geen regenkleding aangehad daarin wordt je toch ook nat maar het was ondanks de regen wel een mooie route we zijn niet over de top gegaan leek o s te gevaarlijk dus een stukje om niet erg.

Op een gegeven moment zat Jan er een beetje door dus ik heb op de moeilijkste stukken met twee tassen gelopen denk totaal wel ongeveer 5 km.

Ja je bent met elkaar uit dus help je elkaar consequentie was wel dat ik liep met 24 kilo een tas achterop en een tas voorop

Na de middag kwam het zonnetje er weer bij dus alles is weer droog van de regen niet van het zweet

We zijn ongeveer 3km voor San sebastian gestrand en hebben bij een hostel onderdak gevonden hele aardige mensen krijgen vanavond pasta en morgen vroeg ontbijt

Bij een albergue slaapt alles door elkaar maar deze mensen zijn zo streng gelovig dat alles appart slaapt lijkt een beetje op een christelijke commune  maar verder niets mis mee allen missen we nu wel ons biertje want ja er is geen alcohol

Nou dit is het verhaaltje weer kijk of er nog wat foto's bij kan plaatsen

Tot morgen maar weer

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Jeroen:
    4 september 2025
    wat een mooie verhalen. morgen weer nieuwe maken!! fijne avond!!
  2. Helma:
    4 september 2025
    Pittige start (pas ook op jezelf). Hopelijk herstellen jullie goed na een christelijke nacht 😉💪🤞
  3. San:
    Nu snap ik het verhaal…

Als het te pittig is inderdaad een tandje minder!
    Ik heb op de camino van de zomer ook gezien, dat pelgrims elkaar helpen (José en ik hebben ook een tas van een andere dame meegenomen…)
    Maar we willen jullie ook beide weer heelhuids terug!

Dus “be careful!”

Liefs
  4. Jeannet, Mathieu en Roos:
    5 september 2025
    Mooi verhaal maar wel zwaar
  5. Cees:
    5 september 2025
    Hoi Jan wat mankeert je vriend is het alleen ongetraindheid of zit er meer achter . Ik hoop van niet veel plezier verder